Bezlepková ovocná buchta s jogurtem Do 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 531 kcal / Bílkoviny 4 g / P (fosfor) 167 mg / K (draslík) 189 mg / Na (sodík) 9 mg

Jak na to?

Smícháme tekuté suroviny, přimícháme sypké suroviny a vymícháme těsto. Vlijeme na plech vystlaný papírem na pečení, poklademe ovocem a posypeme drobenkou. Pečeme cca 20 minut při 160 ⁰C. Výborná odpolední svačinka nebo sladká snídaně.

Co budete potřebovat?

velký bílý jogurt 1
krupicového cukru 1/2 kelímku
polohrubé bezlepkové mouky např. Jizerka 1 kelímek
mouky Unimix 3/4 kelímku
oleje nebo přepuštěného másla 150 ml
vejce 2
prášek do pečiva 1
citrónová kůra
rebarbora nebo první jarní ovoce
Drobenka:
bezlepkové mouky 100 g
másla 55 g
cukru krupice 50 g

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin