Kuře na citrónu a medu Do 40 min

Nutriční hodnoty

Energie 228 kcal / Bílkoviny 18 g / P (fosfor) 176 mg / K (draslík) 252 mg / Na (sodík) 121 mg

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 190 °C. Omyté prsíčko rozložte do pekáčku, zapékací misky. Šťávu, kůru, pepř, olej, sůl, prošlehejte a přelijte přes maso. Kuře v marinádě několikrát otočte, aby se důkladně obalilo. Tip - maso můžete nechat marinovat i několik hodin - záleží na vašem čase Kuřecí prsa pečte asi 20 minut, pak je otočte a pečte dalších 20 min a občas potřete šťávou. Po upečení maso nechte velmi krátkou dobu vychladnout a prsíčka nakrájejte na tenké plátky, které poléváte šťávou z masa. Servírujete na natrhané listy salátu a jako příkrm zvolte pomerančovou rýží.

Co budete potřebovat?

2 kuřecí prsíčka – ve velkosti 80 g (na porci)
1 pol. lžíce medu, jemně strouhaná kůra
a šťáva z jednoho menšího citrónu
1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř
křehký zelný salát

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin