• Sacharidy

    1. 11. 2018

    Společně s bílkovinami a tuky patří sacharidy k základním živinám a jsou pro naše tělo důležitým zdrojem energie. čtěte více

  • Zelí

    25. 10. 2018

    Zelí je mocná zelenina, pěstuje se již více než 4000 let. Staří Egypťané, Řekové ji používali jako léčivou rostlinu, která posilovala tělo i ducha. I my se chceme snažit svými příspěvky o totéž. čtěte více

  • Období dýní

    12. 10. 2018

    Do podzimní kuchyně neodmyslitelně patří dýně a tykev. Vyroste bez velké námahy nebo se dá koupit na trhu či v obchodě. čtěte více

  • Jablka, hrušky a ořechy

    31. 8. 2018

    S koncem léta přichází jedno z nejhojnějších období roku. U nás dozrává mnoho druhů ovoce i dalších plodin. Díky tomu, že ovoce nemusí cestovat před půl planety a dozrávat ve speciálních sklad… čtěte více

  • Což takhle dát si špenát

    21. 8. 2018

    Příznivé nutriční složením a snadná dostupnost jsou hlavními důvody, proč špenát do jídelníčku určitě zařadit. Špenát obsahuje významný podíl vody (až 90 %) a jen velmi málo sacharidů, tuků a … čtěte více

  • Období hub

    10. 8. 2018

    Každoročně s podzimem přichází i období hub. Někdo je jen rád sbírá, jiný si na nich také velice pochutná. Každopádně houby patří mezi specifickou skupinu potravin a jejich vůni, chuť či konzi… čtěte více

  • Saláty

    31. 7. 2018

    Když se řekne salát, mnoho lidí si představí pouze zelené listy. Ale salát není jen to. Pokud si salát vhodně složíme, může plnohodnotně nahradit jednu celou denní porci i v případě nízkobílko… čtěte více

  • Ryby

    24. 7. 2018

    Sladkovodní a mořské ryby dodávají našemu tělu velmi dobře stravitelné a kvalitní bílkoviny. Vzhledem ke snadné a rychlé přípravě a výborné stravitelnosti je vhodné rybí maso zařadit do jídeln… čtěte více