Pruhované dortíčky Do 30 min

Nutriční hodnoty

Energie 592 kcal / Bílkoviny 5 g / P (fosfor) 115 mg / K (draslík) 233 mg / Na (sodík) 50 mg

Jak na to?

Očištěné a nakrájené jahody krátce svaříte s cukrem, jen aby se cukr rozpustil. Vše pak rozmixujete. Želatinu vysypete do rendlíčku, přidejte 4 lž. vody, nechte nabobtnat a pak lehce zahřejte tak, aby se želatina rozpustila. Polovinu želatiny přimícháte do jahod. Sušenky rozmixujte, přilijte máslo, zamíchejte a hmotu vtlačte na dno formiček. Čokoládu + 150 g smetany nechte ve vodní lázni rozpustit a přidejte zbylou želatinu, pak nechte při pokojové teplotě zchladnout. Ušlehejte 200 g smetany do tuhé pěny a pak lehce vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Hotovou směs rozdělte do formiček a dejte na půl hodiny ztuhnout. Zbylou smetanu ušlehejte do pěny. Do hotové pěny zašlehejte rozmixované jahody. Hotovou směs rozdělte do formiček. 3–4 hodiny, nejlépe přes noc, necháte ztuhnout. Hotové dortíky vyjměte z formiček a ozdobte lístky z máty a pocukrujte.

Co budete potřebovat?

jahod 400 g
krupicový cukr 50 g
želatiny 10 g
nízkobílkovinných nebo bezlepkových sušenek 200 g
rozpuštěného másla 80 g
bílé čokolády 200 g
smetany na šlehání 36% 500 g
lístky z máty, moučkový cukr, jahody

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin