Jablečný sorbet Nad 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 75,3 kcal / Bílkoviny 0,5 g / P (fosfor) 15 mg / K (draslík) 175 mg / Na (sodík) 8 mg

Jak na to?

Dáme vařit vodu s cukrem. Jablka oloupeme a nastrouháme nebo na drobno nakrájíme. Přidáme je do vody spolu s citrónovou šťávou, povaříme 2–3 min a rozmixujeme. Výslednou směs ještě procedíme přes sítko, necháme vychladnout a dáme do mrazáku. Rozmixujeme těsně před podáváním, kdy můžeme ozdobit podle chuti. Tip: Lze udělat s kterýmkoliv jiným ovocem.

Co budete potřebovat?

jablka 125 g
cukr 5 g (1 lžička)
citrónová šťáva 5 ml (1 lžička)
voda 50 ml

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin