Pečená jablka Do 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 411,5 kcal / Bílkoviny 2,8 g / P (fosfor) 65,6 mg / K (draslík) 256,1 mg / Na (sodík) 9,9 mg

Jak na to?

Nastrouháme mandle, sušenky nízkobílkovinné smícháme s cukrem a rozpuštěným tukem. Jablko omyjeme a nakrojíme po celém obvodu, odstraníme jadřinec. Do otvoru po jadřinci dáme náplň. Pečeme v tukem vytřené nádobě. Horké jablko posypeme cukrem a podáváme na vafli. Jablko můžeme ozdobit šlehačkou. Do náplně můžeme přidat místo cukru domácí džem, nastrouhat citronovou kůru a dochutit skořicí.

Co budete potřebovat?

sušenky nízkobílkovinné 10 g
wafle nízkobílkovinné 30 g
jablko 125 g
oloupané mandle 10 g
cukr 15 g
tuk 10 g

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin