Rizoto z červené řepy Do 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 641,4 kcal / Bílkoviny 12 g / P (fosfor) 184,7 mg / K (draslík) 122,5 mg / Na (sodík) 77,7 mg

Jak na to?

Na másle osmahneme nasekanou cibulku. Po několika minutách přidáme rýži a mícháme, dokud nezesklovatí. Přilijeme vodu a šťávu z červené řepy. Vše vaříme po dobu 15-20 min. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vmícháme smetanu. Na talíři posypeme parmezánem a podáváme.

Co budete potřebovat?

rýže 80 g
cibule 10 g
smetana (30% tuku) 30 ml (3 lžíce)
parmazán (40% tuku) 10 g
máslo 20 g (4 lžičky)
šťáva z červené řepy 200 ml
voda 30 ml
pepř ¼ g (1 špetka)
muškátový oříšek ¼ g (1 špetka)

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin