Špagety s lilkem a černými olivami Do 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 451,4 kcal / Bílkoviny 11,3 g / P (fosfor) 94,6 mg / K (draslík) 310 mg / Na (sodík) 8,8 mg

Jak na to?

Lilky nakrájíme na širší kolečka, posypeme solí a necháme vypotit. Po několika minutách spláchneme sůl vodou a lilky osušíme papírovou utěrkou. Kolečka osmažíme na pánvi a poklademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný olej. Nakrájíme na kousky. Ve stejné pánvi na troše oleje podusíme olivy, nakrájený česnek a nasekanou nať. Přidáme tomatovou omáčku a lilky a vaříme při vysoké teplotě. Nakonec přidáme hotové těstoviny a několik minut prohřejeme. Před podáváním posypeme oreganem.

Co budete potřebovat?

nízkobílkovinné špagety 100 g
lilek 50 g
tomatová salsa (drcená rajčata s bylinkami) 30 ml
černé olivy 25 g
celerová nať 2 g
česnek
olivový olej 5 ml
oregano

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin