Zeleninové fondue Nad 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 300 kcal / Bílkoviny 2 g / P (fosfor) 59 mg / K (draslík) 430 mg / Na (sodík) 10,5 mg

Jak na to?

Lilek nakrájíme na tenké plátky. Ty osolíme a necháme chvíli vypotit, vzniklou tekutinu omyjeme vodou a lilky osušíme. Z paprik odstraníme stopku a zrníčka a rozkrojíme je podélně na 4 stejné části. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata spaříme, zbavíme slupky a rozkrojíme na polovinu. Velkou zapékací mísu nebo pekáč lehce potřeme olejem a umístíme tam zeleninu. Opepříme podle chuti a pokapeme 3 lžícemi oleje. Pečeme na 200° C po dobu 35 min. Po upečení vyjmeme mísu z trouby a necháme zcela vychladnout, poté déme do chladničky. Několik minut před podáváním můžeme zeleninu pokapat zálivkou vinaigrette, připravenou z olivového oleje, citronové šťávy, vinného octa, hořčice, pepře a soli.

Co budete potřebovat?

lilek 50 g
zelená paprika 50 g
cibule 25 g
rajčata 50 g
olivový olej 30 ml
vinný ocet 10 ml
pepř 1 g

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin