Rizoto z hlívy ústřičné Do 30 min

Nutriční hodnoty

Energie 491 kcal / Bílkoviny 10 g / P (fosfor) 388 mg / K (draslík) 470 mg / Na (sodík) 802 mg

Jak na to?

Cibuli pokrájíme a osmažíme na oleji dozlatova. Hlívu pokrájíme na nudličky, nožičky na tenké plátky a přidáme ji k cibuli. Nejprve jí krátce zprudka osmažíme, pak přidáme česnek, sůl, pepř a snítky tymiánu (množství dle chuti), zaklopíme a za občasného promíchání na mírném ohni podusíme cca 5 minut. Podlévat není většinou nutné, hlíva obsahuje tekutiny dost. Z podušené hlívy vyndáme snítky tymiánu, přidáme vařenou rýži, dochutíme ještě solí, pepřem a případně česnekem. Před podáváním můžeme dozdobit snítkou tymiánu nebo posypat čerstvě nasekanou lahůdkovou cibulkou či petrželkou.

Co budete potřebovat?

hlíva ústřičná 100 g
rýže 100 g
cibule 30 g
česnek
tymián
sůl, pepř
olej 10 g

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin