Cibulové kroužky Do 30 min.

Nutriční hodnoty

Energie 307 kcal / Bílkoviny 10 g / P (fosfor) 192 mg / K (draslík) 28 mg / Na (sodík) 92 mg

Jak na to?

Mouku, solamyl smíchejte v misce se žloutky, lžící oleje a mléka. Vytvořte řídké těsto a nechte odstát asi 30 min. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta. Cibulové kroužky obalte v těstíčku a ihned smažte v rozpáleném oleji. Horké přesuňte na papírový ubrousek, aby nasákly přebytečný tuk, a lehce osolte a ozdobte petrželkou. Tip: Kroužky se můžou podávat k zeleninovým salátům. Dále je možné si je namáčet do omáček doma vytvořených, např. hořčičné. Do těsta je možné přidat pár lžic piva nebo bylinek – petržel, koriandr. Mezi jednotlivé kroužky je možné přidat mleté maso. Pak kroužky obalíte a smažíte.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
2 ks cibule nakrájená a rozdělte na větší kroužky
hladká mouka 60 g
solamyl 30 g
špetka jedlé sody
2 vejce – žloutky do těsta z bílku sníh
olej z toho 1 pol lžíce do těsta + zbytek oleje na smažení - řepkový 50 g
mléko 150 ml

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin