Cuketové noky s dipem ze zakysané smetany Do 30 min

Nutriční hodnoty

Energie 424,5 kcal / Bílkoviny 9,2 g / P (fosfor) 166 mg / K (draslík) 304 mg / Na (sodík) 108 mg

Jak na to?

Cuketu omyjeme, neloupeme a nastrouháme nahrubo, posolíme a přidáme ½ vejce, strouhanku, polohrubou mouku, prolisovaný česnek a vše smícháme. Lžící vykrájíme noky, které osmažíme o obou stranách dozlatova. Dip ze zakysané smetany připravíme smícháním zakysané smetany, bylinek, popř. citrónové šťávy.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
cukety 100 g
vejce ½ ks
strouhanky 10 g
polohrubé mouky 10 g
česneku (1 stroužek) 5 g
řepkového oleje 25 g
zakysané smetany 50 g
sůl, pepř, bylinky nebo kopr
+ dochutit dle potřeby citrónovou šťávou

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin