Domácí bezlepkové rohlíky Do 40 min

Nutriční hodnoty

Energie 132 kcal / Bílkoviny 1 g / P (fosfor) 51 mg / K (draslík) 303 mg / Na (sodík) 334 mg

Jak na to?

K zadělání těsta můžeme využít domácí pekárnu, která vše zařídí za nás, nebo ruce a velkou zadělávací mísu. V ní smícháme všechny suroviny a propracujeme je do hladkého těsta. Přikryjeme plátýnkem a necháme u tepla kynout. Po zhruba 30 minutách, kdy znásobí svůj objem, těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na několik bochánků, podle toho, jak velké rohlíčky chceme péct. Rozválíme jednotlivé bochánky na trojúhelníky, ze kterých smotáme směrem od širokého konce ke špičce rohlíky. Ty přendáme na plech a necháme ještě asi čtvrt hodiny odpočinout a dokynout. Pak rohlíky nahoře potřeme vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě asi na 200 stupňů. V průběhu pečení rohlíky ještě několikrát pokropíme vodou, aby byl jejich povrch hladký.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
bezlepkové mouky (např. Nutrifree per panne, Schär mouka MIX B) 200 g
1 lžíce Psyllia (vláknina k zakoupení v lékárně)
1 lžíce oleje
vody 200 ml
kvásek (kupovaný nebo doma připravený z droždí a cukru)
sůl

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin