Dušené kysané zelí Do 30 min

Nutriční hodnoty

Energie 27 kcal / Bílkoviny 1 g / P (fosfor) 52 mg / K (draslík) 194 mg / Na (sodík) 494 mg

Jak na to?

Kysané zelí překrájíme, je-li příliš kyselé, propláchneme vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přiklopíme a vaříme. V hrnci si zpěníme cibulku, ke které přidáme poloměkké zelí a dodusíme. Během dušení dochutíme. Podáváme jako přílohu k masu, kachně, kuřeti.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
kysané zelí 400 g
1 velká cibule
dochucení – sůl, kmín, ocet, cukr (sladidlo)
tuk – sádlo pro ty, co mají vysoký cholesterol, olej

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin