Dýňové rizoto Do 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 538 kcal / Bílkoviny 15 g / P (fosfor) 331 mg / K (draslík) 552 mg / Na (sodík) 238 mg

Jak na to?

V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout. Do takto připraveného základu, přidejte dýni a opečte 10 minut. Pak přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila. Postupně přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus). Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
másla 70 g
1 cibule najemno nakrájená
1 dýně asi ve velikosti 1 kg – oloupat a nakrájet
rýže 300 g
suchého bílého vína 250 ml
kuřecí vývar (připravený doma) 1,5 l
strouhaný parmazán 100 g
mascarpone 120 g
sůl
pepř

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin