Dýňové špagety se slaninou, sýrem, pažitkou Do 30 min

Nutriční hodnoty

Energie 339 kcal / Bílkoviny 12 g / P (fosfor) 275 mg / K (draslík) 1 055 mg / Na (sodík) 588 mg

Jak na to?

V pánvi opečte slaninu do křupava a děrovanou sběračkou přeneste na papírové utěrky. Ve stejné pánvi rozehřejte vypečený tuk a vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte (není nutné), osolte, opepřete. Přidejte dýňové špagety, promíchejte a prohřejte. Odstavte, vmíchejte sýr. Posypte slaninou, petrželí a podávejte.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
anglické slaniny – nakrájené na malé kousky 100 g
másla 60 g
1 lžíce cukru krystal – ideální hnědý
sůl
pepř
1 upečená špagetová dýně
nastrouhaného tvrdého kvalitního sýra – např. čedaru, ementálu 100 g
petržel

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin