Dýňové špalíčky s javorovou hořčicí Do 30 min

Nutriční hodnoty

Energie 316 kcal / Bílkoviny 7 g / P (fosfor) 185 mg / K (draslík) 836 mg / Na (sodík) 830 mg

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Dýni promíchejte s 1 lžící oleje a rovnoměrně rozetřete na plech. Pečte, aby změkla natolik, že do ní pohodlně zapíchnete vidličku, trvá to asi 12–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Upečenou dýni vložte do robotu spolu s cibulí, česnekem, strouhankou, cizrnovou moukou, paprikou, solí a pepřem a zpracujte na hmotu Z hmoty vytvarujte asi 3–4 cm dlouhé válečky. Opékejte na oleji dohněda, asi 4 minuty každou stranu. Podávejte s omáčkou. Omáčka: Všechny přísady smíchejte a podle uvážení dochuťte.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
máslové dýně – oloupané a nakrájené na drobné kostičky 500 g
1 lžíce oleje
1 cibule
stroužek česneku
strouhanky z bílého pečiva nebo bezlepkové pečiva 80 g
1 polévková lžíce cizrnové mouky
½ kávové lžičky sl. papriky
sůl
pepř
Omáčka:
3 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce javorového sirupu
3 lžičky omáčky sriracha (chilli máčky) nebo podle chuti

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin