Farmářské kari Do 15 min

Nutriční hodnoty

Energie 245,6 kcal / Bílkoviny 5,8 g / P (fosfor) 157,4 mg / K (draslík) 1 076 mg / Na (sodík) 216 mg

Jak na to?

Pokrájejte najemno cibuli, květák a brokolici na velikost sousta a povařte v menším množství vody tak, aby zelenina byla křehká. Zbylou vodu vylijte. Lilek nakrájený na kostičky posolte a nechte 15-20 minut vypotit, pak ho propláchněte, osušte a osmahněte na rozehřátém oleji a opečte. K opečenému lilku přidejte kokosové mléko, česnek, kari, koriandr + měkkou zeleninu, znovu prohřejte a dochuťte. Kari by mělo zůstat tekuté a trochu lepkavé. Podáváme s rýží, bezlepkovým pečivem, nebo chlebem.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
1 střední lilek
1 cibule + 2 stroužky česneku (nasekané najemno)
4 lžíce oleje, nejlépe olivový
2 hrsti květáku
4 hrsti brokolice
2 hrnky kokosového mléka – prodávají v každých potravinách
5 pol. lžic sladké chilli omáčky
Koření: 1 lžíce koriandru, 1 lžíce kari, pepř, sůl

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin