Francouzský cibulový dip Do 40 min

Nutriční hodnoty

Energie 81 kcal / Bílkoviny 1 g / P (fosfor) 30,8 mg / K (draslík) 105,6 mg / Na (sodík) 9,3 mg

Jak na to?

1. Usmažíme cibuli dohněda. 2. Do základu přidáme vývar a cibuli dusíme, dokud se vývar téměř neodpaří. 3. K cibuli přidáme vinný ocet. Vaříme další 2 minuty, dokud se ocet neodpaří. Poté cibuli odstavíme a necháme zcela vychladnout. 4. Ve větší míse smícháme zakysanou smetanu s jogurtem a přidáme vychladlou cibuli. Podle chuti osolíme a důkladně promícháme, aby se chutě promísily. Pokud vám vadí struktura dipu s kousky cibule, je možné jej rozmixovat dohladka. 5. Dip servírujeme v misce s opečenou bagetou nakrájenou na kolečka.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
4 šálky najemno nasekané cibule
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 šálek zakysané smetany
1/3 šálku bílého jogurtu
2 lžičky sušené cibule (nemusí být)
sůl
šálek hovězího vývaru

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin