Horké maliny Do 10 min

Nutriční hodnoty

Energie 373 kcal / Bílkoviny 1 g / P (fosfor) 51 mg / K (draslík) 182 mg / Na (sodík) 0 mg

Jak na to?

1/ V rendlíku necháme rozpustit máslo, do něj přidáme cukr, který začne karamelizovat. 2/ Pomalu mícháme, aby se cukr nepřichytil a neztmavl příliš. 3/ K rozpuštěnému cukru nasypeme maliny a opatrně mícháme. 4/ Přidáme čerstvou citronovou šťávu a ohříváme, dokud nejsou maliny horké. 5/ Potom přilijeme připravenou griotku, necháme přihřát a sejmeme z ohně. Teď již mícháme velmi opatrně, aby se maliny úplně nerozpadly. Tip - podáváme k vanilkovému pudinku nebo s kysanou smetanou nebo na zmrzlinu.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
másla 50 g
2 lžíce krystalového cukru
2 lžíce citronové šťávy
čerstvých malin 200 g
1 dl griotky

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin