Jablečný čaj s medem a skořicí Do 20 min

Nutriční hodnoty

Energie 86 kcal / Bílkoviny 0 g / P (fosfor) 11 mg / K (draslík) 115 mg / Na (sodík) 3 mg

Jak na to?

Omyté, nastrouhané jablko spaříme vařící vodou, pak přidáme hřebíčky, celou skořici a půl litru vody, vše vaříme asi 15 minut do bodu varu. Na závěr přidáme lžíci medu. Čaj nemusíme cedit a zbylé ovoce se může sníst. Do čaje je možné přidat i pár kuliček sušených brusinek nebo borůvek.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
vody 750 ml
nastrouhané jablko
skořicová kůra v celku
hřebíčku 1-2 ks
vody 500 ml
lžíce medu

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin