Jablečný piškot 650 g (8 porcí) Do 60 min

Nutriční hodnoty
Energie 112 kcal / Bílkoviny 0,2 g / P (fosfor) 23,5 mg / K (draslík) 33,9 mg / Na (sodík) 187,5 mg
Jak na to?
Jablka nastrouháme na struhadle nahrubo. Přidáme nízkobílkovinnou mouku, moučkový, vanilkový cukr a Heru. Směs vypracujeme mixérem v hladké těsto. Nakonec přidáme prášek do pečiva a zapracujeme do těsta. Zředíme vodou do konzistence třené bublaniny. Hotovou směs přelijeme do vymazané formy a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů dozlatova. Piškot je díky jablkům vláčný sám o sobě a můžeme ho servírovat v této podobě. Pokud máte raději sladší moučníky, můžete piškot pocukrovat, popř. polít polevou z citrónové šťávy.