Jablečný štrúdl s mletými ořechy Do 40 min

Nutriční hodnoty

Energie 338 kcal / Bílkoviny 1 g / P (fosfor) 41 mg / K (draslík) 108 mg / Na (sodík) 131 mg

Jak na to?

Do mouky přidáme špetku soli, promícháme, pak do důlku v mouce rozklepneme žloutek, přidáme lžíci octa, rozpuštěný tuk a pivo. Vypracujeme těsto, necháme asi 1 hodinu odpočinout pod utěrkou. Rozdělíme na 2 bochánky, vyválíme asi 1/2 cm silné placky. Posypeme ho strouhankou a nastrouhanými nebo pokrájenými jablky. Posypeme směs cukrem, skořicí, případně strouhanými ořechy. Zavineme a přendáme na plech. Nahoře můžeme potřít vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi na 150 stupňů cca 30 min.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
nízkobílkovinné mouky 300 g
tuku na pečení 150 g
žloutek 1
lžíce octa
špetka soli
pivo 150 ml
pokrájených jablek 300–400 g
vanilkového cukru 15 g
skořice
namletých ořechů 30 g
strouhanky 20 g

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin