Jarní bylinková polévka Do 45 min

Nutriční hodnoty

Energie 213 kcal / Bílkoviny 2 g / P (fosfor) 50 mg / K (draslík) 30 mg / Na (sodík) 30 mg

Jak na to?

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou, promícháme, osolíme a povaříme. Na másle podusíme zhruba tři hrsti lístků chudobky, fialky, opence, jahodníku, pampelišky, kopřiv, pažitky a petrželky, přidáme jíšku a jen krátce necháme přejít varem. Do hotové polévky přidáme vajíčko rozkvedlané v trošce mléka a čerstvou posekanou pažitku.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
máslo 25 g
voda ¼ litru
NB mouka ½ lžíce
vejce ½
Bylinky, sůl

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin