Nízkobílkovinné bábovičky Do 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 1 010 kcal / Bílkoviny 8 g / P (fosfor) 496 mg / K (draslík) 112 mg / Na (sodík) 0 mg

Jak na to?

Formičky si vymažete a vysypete Solamylem, Do mísy si prosyjete Solamyl, pudingový prášek. Žloutky si vyšleháte s cukrem a vodou do pěny a postupně vmícháte rozehřáté máslo a přidáte zbytek sypkých surovin. Bílky vyšleháte na sníh a lehce vmícháte do směsi. Hotovou směs rozdělíte do formiček a pečete ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut. Vychladlé bábovičky vyklopíte a můžete ocukrovat nebo i ozdobit máslovým krémem nebo polít bílou polevou s citr. šťávy.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
vejce 63 g
cukr 50 g
rozehřáté máslo 50 g
voda
vanilkový puding 20 g
Solamyl 63 g
pečivového prášku do pečiva, na vymazaní a vysypání formiček 1/5
tuk 10 – 15g

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin