• Nízkobílkovinné mouky

    9. 11. 2020

    Mouka je už od pradávna hlavní součástí našich jídelníčků. V podstatě je to rozemleté obilné zrno a používá se v kuchyni na vaření, pečení a jiné tepelné úpravy mnoha jídel. Nejčastěji se dá z… čtěte více

  • Nízkobílkovinná dieta jako systém

    7. 10. 2020

    Většině lidí po sdělení diagnózy chronického onemocnění ledvin vyvstane v hlavě řada otázek. Například, jakt se s chorobou ledvin dá žít? Co je možné pro sebe učinit? Jaká budou omezení nebo z… čtěte více

  • Cestovatelský speciál - Španělsko

    23. 9. 2020

    Španělská kuchyně se řadí mezi tzv. středomořské kuchyně, kde základem jídelníčku je olivový olej, olivy, luštěniny, zelenina, ovoce, ryby, plody moře a víno. Jednotlivými pokrmy se odlišuje d… čtěte více

  • Těstoviny a CKD

    21. 8. 2020

    Když se řeknou „těstoviny“, na mysl vyskočí kousky vysušeného, a pak uvařeného těsta a zároveň oblíbená příloha mnoha jídel. Přesto, že se nejedná o původně lokální potravinu, těší se těstovin… čtěte více

  • Cestovatelský speciál - Itálie

    7. 8. 2020

    Italská kuchyně by se dala definovat jako umění se výborně, zdravě a lehce najíst. Jídla se vyznačují až geniální jednoduchostí, často jsou složená jen z několika ingrediencí. čtěte více

  • Lehké letní pokrmy

    13. 7. 2020

    Příroda zařídila naše stravovací návyky podle ročního období celkem jasně. V zimě nás to táhne k horkému čaji a hutným krémovým polévkám, zatímco v horkých letních dnech nás hlad a chuť na tep… čtěte více