• Draslík – přítel nebo nepřítel?

    15. 5. 2019

    Draslík je jedním z nejdůležitějších prvků lidského těla, který se nachází především uvnitř buněk. Společně se sodíkem se podílí na vzniku nepatrných rozdílů v elektrickém napětí mezi povrchem… čtěte více

  • Vhodné alternativy nezdravých jídel

    15. 4. 2019

    Kolikrát jste už slyšeli „Co je zdravé, není dobré“, případně i opačně „Co je dobré, není zdravé"? Je zajímavé, jak tvrdošíjně tento mýtus přežívá. Opak je pravdou – i s dietou s omezením bílk… čtěte více

  • Tuky a chronické onemocnění ledvin

    4. 4. 2019

    Tuky mají ve výživě své nezastupitelné místo. Jsou ze všech živin nejenergetičtější – obsahují zhruba dvojnásobnou energetickou hodnotu než bílkoviny. Jejich konzumace je důležitá, jelikož obs… čtěte více

  • Velikonoční půst

    25. 3. 2019

    Z časopisů, novin, televize na nás míří slovo detoxikace, půst, hladovky, očištění organismu. Můžu si to dovolit i já, když mám nemocné ledviny, nebo se mám raději poradit s lékařem? To jsou o… čtěte více

  • Světový den ledvin 2019

    14. 3. 2019

    V letošním roce bude hlavním tématem Světového dne ledvin způsob, jakým bychom mohli my sami přispět ke zdraví svých ledvin. V následujícím textu najdete několik jednoduchých zásad, jak každý,… čtěte více