• Cestování

    Cestovatelský speciál - Mexiko

    26. 2. 2020

    Mexická kuchyně získala svou podobu v dávných časech Aztéků. Tehdy byly základem jídelníčku kukuřice, fazole, rajčata, avokádo, tykve, chilli papričky, drůbež a ryby. Dále zde má původ řada dn… čtěte více

    Cestování
  • Diabetes

    Nízkobílkovinná dieta u diabetika 2. typu

    29. 1. 2020

    Diabetes (cukrovka) 2. typu postihuje častěji starší osoby a osoby s nadváhou či obezitou. Ke vzniku diabetu však přispívá více faktorů, mezi nejčastější z nich patří málo pohybu, nepravidelné… čtěte více

    Diabetes
  • Sýry - vhodné/nevhodné u CKD

    26. 12. 2019

    Při společných chvílích s přáteli a rodinou je pohoštění vždy milou a lahodnou součástí. Stmeluje atmosféru oslav a večírků nejen o Vánocích či Silvestru. V českých rodinách jsou velmi oblíben… čtěte více

  • Bramborové saláty - recepty

    11. 12. 2019

    Žádný Čech si nedokáže představit slavnostní vánoční menu bez bramborového salátu. A přitom právě brambory představují v jídelníčku pacientů s onemocněním ledvin komplikace. Brambory totiž obs… čtěte více

  • Pečivo - rozdíly mezi jednotlivými typy

    28. 11. 2019

    Pečivo, cereálie, mouka, obiloviny a výrobky z nich patří mezi důležité zdroje energie pro naše tělo. Bohužel s konzumací obilovin a pečiva je spojeno také značné množství rostlinných bílkovin… čtěte více