Polévka s bylinkovými nočky Do 60 min

Nutriční hodnoty

Energie 183 kcal / Bílkoviny 5 g / P (fosfor) 108 mg / K (draslík) 332 mg / Na (sodík) 7 mg

Jak na to?

Zeleninu očistíme, pokrájíme a zalijeme vývarem, osolíme a vaříme 40 minut. Hotový vývar dochutíme pepřem, bylinkami a nakonec přidáme nočky. Nočky: Krupici utřeme s máslem, rozklepnutým vejcem, solí a mletým muš. ořechem a přidáme bylinky na drobno nakrájené do těstíčka, promícháme a lžičkou tvoříme nočky, které necháme provařit v polévce asi 10 min

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
zeleninového vývaru 1500 ml
kukuřice 100 g
květáku 100 g
zelených fazolek 100 g
hrášku 100 g
jarní mrkev 150 g
mletý pepř, sůl,
jarní byliny (listy pampelišky, kopřiva, řeřicha, pažitka, petržel)
krupice 7 lžic
másla 2 lžíce
vejce 1 ks
jarní byliny (listy pampelišky, kopřiva, řeřicha, pažitka, petržel)
špetka soli, muškátový květ

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin