Pomerančová rýže Do 35 min

Nutriční hodnoty

Energie 397 kcal / Bílkoviny 5 g / P (fosfor) 117 mg / K (draslík) 328 mg / Na (sodík) 556 mg

Jak na to?

Ve větším množství osolené vody, uvařte rýži, sceďte jí a promíchejte s olivovým olejem. Oloupejte pomeranče a vykrájejte dužinu. Zbytek vymačkejte na šťávu a dejte stranou na zálivku. Promíchejte rýži, dužinu, olivy, okurku a celer, a to vše ve velké míse. Zálivka - pomerančovou šťávu prošlehejte s hořčicí, mátou, olivovým olejem, solí pepřem a přelijte přes rýži, promíchejte a případně dochuťte. Nechte v chladu a podávejte, až budou hotová prsíčka.

Co budete potřebovat?

Surovina Množství
rýže - basmati, dlouhozrnné 90 g
2 pomeranče
černé olivy 50 g
½ ks okurky, 1 řapík nakrájeného celeru
Zálivka:
1 lžíce křemžské hořčice
1 lžíce čerstvé máty - prodávají po celý rok
½ pol. lžíce olivového oleje, sůl, pepř

© 2015 Dieta při chronickém onemocnění ledvin