Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 40 min

Borůvkové čatní

Nutriční hodnoty

  • Energie 71 kcal
  • Bílkoviny 0 g
  • P (fosfor) 21 mg
  • K (draslík) 130 mg
  • Na (sodík) 0 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
borůvek700 g
třtinového cukru200 g
hrozinek250 g
kurkumy1 lžička
jablečného octa350 ml
skořice1 lžička
soli2 lžičky

Jak na to

1/ Do hrnce dejte omyté borůvky, hrozinky, ocet, cukr, skořici, sůl, kurkumu a promíchejte.

2/ Směs přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20 minut.

3/ Horkou směs naplňte do zavařovacích sklenic, které uzavřete a otočíte dnem vzhůru.

Tip – tuto hustou pikantní omáčku, můžete použít na opečené pečivo nebo na grilované brambory nebo i k masu, drůbeži (samozřejmě myslete na doporučenou spotřebu masa).

DIETA při chronickém onemocnění ledvin