Do 40 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
borůvek | 700 g |
třtinového cukru | 200 g |
hrozinek | 250 g |
kurkumy | 1 lžička |
jablečného octa | 350 ml |
skořice | 1 lžička |
soli | 2 lžičky |
Jak na to
1/ Do hrnce dejte omyté borůvky, hrozinky, ocet, cukr, skořici, sůl, kurkumu a promíchejte.
2/ Směs přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
3/ Horkou směs naplňte do zavařovacích sklenic, které uzavřete a otočíte dnem vzhůru.
Tip – tuto hustou pikantní omáčku, můžete použít na opečené pečivo nebo na grilované brambory nebo i k masu, drůbeži (samozřejmě myslete na doporučenou spotřebu masa).
DIETA při chronickém onemocnění ledvin