Do 45 min.
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
hl. mouka | 250 g |
másla | 50 g |
cukr krupice | 50 g |
žloutky | 2 |
bílého vína | 2 lžíce |
zakysané smetany | 5 lžic |
citr. kůry z bio citrónu | 1 lžička |
oleje na smažení | 50 g |
cukr na obalení + vanilkový cukr | |
špetka soli |
Jak na to
Mouku smícháme na vále se všemi ingrediencemi a vypracujeme těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme cca 4 mm silnou placku a zubatým rádýlkem vykrajujeme obdélníky (cca 5 x 5 cm) a ty uvnitř ještě dvakrát nakrojíme. Smažíme krátce v rozpáleném oleji dorůžova. Během smažení by se měly milosti nafouknout. Pokud se to nedaří, na chvilku je přiklopíme pokličkou. Ještě teplé je obalujeme v moučkovém cukru (smícháme s vanilkovým).
DIETA při chronickém onemocnění ledvin