Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 45 min

Bramborová polévka 

Nutriční hodnoty

  • Energie 134,8 kcal
  • Bílkoviny 1,6 g
  • P (fosfor) 31,5 mg
  • K (draslík) 166,7 mg
  • Na (sodík) 9,1 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
brambory 30 g
mražená zelenina 50 g
čerstvé houby 10 g
olej 10 g
majoránka, pepř, pažitka, kmín drcený, česnek, špetka soli

Jak na to

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Mraženou zeleninu a brambory opečeme na oleji. Opečenou směs zalijeme vodou, přidáme houby pokrájené na menší kousky, koření a utřený česnek. Vše vaříme do měkka. Na závěr přidáme sekanou pažitku. Polévku můžeme zjemnit máslem, které přidáme až do hotové polévky.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin