Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 15 min

Bramborový salát „český klasik“ (s majonézou)

Nutriční hodnoty

  • Energie 374 kcal
  • Bílkoviny 6,4 g
  • P (fosfor) 181 mg
  • K (draslík) 781 mg
  • Na (sodík) 209 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
vařených brambor 150 g
vařené mrkve 40 g
sterilovaného hrášku 20 g
sterilovaných okurek 30 g
vařeného celeru 30 g
syrové cibule 20 g
majonézy 30 g
špetka hořčice, sůl, pepř

Jak na to

Brambory před vařením oloupejme, pokrájíme na menší kousky a necháme je namočené alespoň 2 hodiny vylouhovat. Poté z nich vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme do měkka. Kořenovou zeleninu také očistíme a povaříme do změknutí. Brambory a zeleninu necháme vychladnout a nakrájené na kostičky je smícháme ve větší míse. Přidáme nadrobno nasekanou cibulku, sterilovanou okurku, hrášek a vše spojíme s majonézou. Na konec dochutíme solí, špetkou pepře, hořčice a dozdobíme čerstvou petrželkou.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin