Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

40 min

Bramborový salát s jablky

Nutriční hodnoty

  • Energie 502 kcal
  • Bílkoviny 7 g
  • P (fosfor) 181 mg
  • K (draslík) 777 mg
  • Na (sodík) 0 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
brambory200 g
vejce½
jablko1
cibule1
hořčice dijónská½ lžíce
majonéza50 g
citrón, sůl, pepřpodle chuti

Jak na to

Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na vetší kostky, dejte do mísy. (pacienti, kteří si hlídají hladinu draslíku, tak brambory nejprve oloupají, nakrájí na kostky a nechají namočené alespoň 2 hodiny ve vodě, pak vaří v nové vodě). K bramborám přidejte nakrájené okurky, vejce. Cibuli a jablko nastrouhejte na hrubém struhadle. Vše promíchejte s majonézou, hořčicí, pepřem citr. šťávou a podáváte k pečeni.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin