Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 15 min

Bramborový salát se zakysanou smetanou

Nutriční hodnoty

  • Energie 254 kcal
  • Bílkoviny 7,1 g
  • P (fosfor) 131 mg
  • K (draslík) 845 mg
  • Na (sodík) 94 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
vařených brambor150 g
vařené mrkve40 g
sterilovaný hrášek20 g
sterilované okurky30 g
vařeného celeru30 g
syrové cibule20 g
12% zakysané smetany50 g
špetka hořčice, sůl, pepř.

Jak na to

Brambory před vařením oloupejme, pokrájíme na menší kousky a necháme je namočené alespoň 2 hodiny vylouhovat. Poté z nich vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme do měkka. Kořenovou zeleninu také očistíme a povaříme do změknutí. Brambory a zeleninu necháme vychladnout, nakrájíme je na kostičky a smícháme je s nadrobno nasekanou cibulkou, sterilovaný hrášek a okurky. Směs promícháme se zakysanou smetanou a dochutíme špetkou pepře, hořčice, soli a dozdobíme čerstvou petrželkou.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin