Do 15 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
vařených brambor | 150 g |
vařené mrkve | 40 g |
sterilovaný hrášek | 20 g |
sterilované okurky | 30 g |
vařeného celeru | 30 g |
syrové cibule | 20 g |
12% zakysané smetany | 50 g |
špetka hořčice, sůl, pepř. |
Jak na to
Brambory před vařením oloupejme, pokrájíme na menší kousky a necháme je namočené alespoň 2 hodiny vylouhovat. Poté z nich vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme do měkka. Kořenovou zeleninu také očistíme a povaříme do změknutí. Brambory a zeleninu necháme vychladnout, nakrájíme je na kostičky a smícháme je s nadrobno nasekanou cibulkou, sterilovaný hrášek a okurky. Směs promícháme se zakysanou smetanou a dochutíme špetkou pepře, hořčice, soli a dozdobíme čerstvou petrželkou.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin