Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Bramborový salát

Nutriční hodnoty

  • Energie 319,2 kcal
  • Bílkoviny 5,8 g
  • P (fosfor) 141,9 mg
  • K (draslík) 925,5 mg
  • Na (sodík) 154,1 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
brambory150 g
cibule10 g
jablko50 g
celer20 g
mrkev10 g
kyselá okurka10 g
vejce15 g
olej15 g
petrželka, křen, ocet, pepř, špetka soli

Jak na to

Brambory uvaříme celé ve slupce. Po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer, mrkev a cibuli očistíme, nastrouháme najemno. Cibuli ještě spaříme horkou vodou. Vše smícháme. Přidáme nastrouhané jablko, kyselou okurku, petrželku, křen. Zakapeme olejem, promícháme a necháme odležet.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin