Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

45 min

Bublanina s kompotovaným ovocem

Nutriční hodnoty

  • Energie 729,7 kcal
  • Bílkoviny 7,4 g
  • P (fosfor) 132,2 mg
  • K (draslík) 78,9 mg
  • Na (sodík) 1 255 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
nízkobílkovinná mouka6 g
kompot bez šťávy70 g
vejce1 ks
cukr25 g
vanilkový cukr1 sáček
kypřící prášek
solamyl60 g
tuk5 g
olej25 g
voda1 pol. lžíce

Jak na to

Formu si vymažeme tukem a vysypeme nízkobílkovinnou moukou. Ve vedlejší nádobě vyšleháme žloutek s cukrem do pěny. V další nádobě pak z bílku vyšleháme sníh. K vyšlehané pěně se žloutku přidáme olej a vlažnou vodu a smícháme. Do hmoty přisypáváme solamyl, vanilkový cukr, kypřicí prášek. Na závěr lehce vmícháme vyšlehaný sníh. Těsto vylijeme do formy a přidáme kousky kompotovaného ovoce bez šťávy. Pečeme 20 – 25 minut. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin