Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
slunečnicového oleje | 2 lžíce (20 g) |
červené cibule | 160 g |
červené papriky | 75 g |
červenou chilli papričku | 1 (16 g) |
uvařených červených fazolí | 400 g |
pšeničné tortilly (budeme jich potřebovat 5) | 5 |
avokádo | 300 g |
čerstvě mletý pepř | |
čerstvý listový salát | 100 g |
créme fraiche, 30% | 5 lžic, 75 g |
čerstvý koriandr | 10 g |
šťávu z 1 limetky | 30 ml |
Jak na to
Recept je na 5 porcí. V hlubokém hrnci rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibulku. Přidáme papriku a chilli papričku a 5 minut na mírnějším ohni restujeme. Přidáme fazole, dobře promícháme a restujeme dalších 5 minut. Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V míse avokádo promícháme se šťávou z limetky a osolíme. Listový salát omyjeme a natrháme. Tortilly rozložíme na stůl a doprostřed dáme pruh fazolové směsi (asi 2 cm silnou, ne až k okrajům), na směs salát, pak avokádo a potřeme lžící créme fraiche, kterou navrch ještě opepříme. Tortillu zabalíme tak, že nejprve přehneme spodní část, lehce překryjeme i náplň, pak obě strany a od spodní strany rolujeme. Na závěr položíme na plech a nahřejeme v troubě (cca na 180 °C, 5 minut). Recept je na 5 porcí!
DIETA při chronickém onemocnění ledvin