Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Burritos s fazolemi

Nutriční hodnoty

  • Energie 454 kcal
  • Bílkoviny 11,4 g
  • P (fosfor) 323 mg
  • K (draslík) 1146 mg
  • Na (sodík) 653 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
slunečnicového oleje2 lžíce (20 g)
červené cibule160 g
červené papriky75 g
červenou chilli papričku1 (16 g)
uvařených červených fazolí400 g
pšeničné tortilly (budeme jich potřebovat 5)5
avokádo300 g
čerstvě mletý pepř
čerstvý listový salát100 g
créme fraiche, 30%5 lžic, 75 g
čerstvý koriandr10 g
šťávu z 1 limetky30 ml

Jak na to

Recept je na 5 porcí. V hlubokém hrnci rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibulku. Přidáme papriku a chilli papričku a 5 minut na mírnějším ohni restujeme. Přidáme fazole, dobře promícháme a restujeme dalších 5 minut. Avokádo rozkrojíme, zbavíme pecky, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. V míse avokádo promícháme se šťávou z limetky a osolíme. Listový salát omyjeme a natrháme. Tortilly rozložíme na stůl a doprostřed dáme pruh fazolové směsi (asi 2 cm silnou, ne až k okrajům), na směs salát, pak avokádo a potřeme lžící créme fraiche, kterou navrch ještě opepříme. Tortillu zabalíme tak, že nejprve přehneme spodní část, lehce překryjeme i náplň, pak obě strany a od spodní strany rolujeme. Na závěr položíme na plech a nahřejeme v troubě (cca na 180 °C, 5 minut). Recept je na 5 porcí!

DIETA při chronickém onemocnění ledvin