Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min.

Cibulové kroužky

Nutriční hodnoty

  • Energie 307 kcal
  • Bílkoviny 10 g
  • P (fosfor) 192 mg
  • K (draslík) 28 mg
  • Na (sodík) 92 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
cibule nakrájená a rozdělte na větší kroužky2 ks
hladká mouka60 g
solamyl30 g
špetka jedlé sody
vejce – žloutky do těsta z bílku sníh2
olej z toho 1 pol lžíce do těsta + zbytek oleje na smažení - řepkový50 g
mléko150 ml

Jak na to

Mouku, solamyl smíchejte v misce se žloutky, lžící oleje a mléka. Vytvořte řídké těsto a nechte odstát asi 30 min. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta. Cibulové kroužky obalte v těstíčku a ihned smažte v rozpáleném oleji. Horké přesuňte na papírový ubrousek, aby nasákly přebytečný tuk, a lehce osolte a ozdobte petrželkou. Tip: Kroužky se můžou podávat k zeleninovým salátům. Dále je možné si je namáčet do omáček doma vytvořených, např. hořčičné. Do těsta je možné přidat pár lžic piva nebo bylinek – petržel, koriandr. Mezi jednotlivé kroužky je možné přidat mleté maso. Pak kroužky obalíte a smažíte.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin