Do 30 min.
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
cibule nakrájená a rozdělte na větší kroužky | 2 ks |
hladká mouka | 60 g |
solamyl | 30 g |
špetka jedlé sody | |
vejce – žloutky do těsta z bílku sníh | 2 |
olej z toho 1 pol lžíce do těsta + zbytek oleje na smažení - řepkový | 50 g |
mléko | 150 ml |
Jak na to
Mouku, solamyl smíchejte v misce se žloutky, lžící oleje a mléka. Vytvořte řídké těsto a nechte odstát asi 30 min. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do těsta. Cibulové kroužky obalte v těstíčku a ihned smažte v rozpáleném oleji. Horké přesuňte na papírový ubrousek, aby nasákly přebytečný tuk, a lehce osolte a ozdobte petrželkou. Tip: Kroužky se můžou podávat k zeleninovým salátům. Dále je možné si je namáčet do omáček doma vytvořených, např. hořčičné. Do těsta je možné přidat pár lžic piva nebo bylinek – petržel, koriandr. Mezi jednotlivé kroužky je možné přidat mleté maso. Pak kroužky obalíte a smažíte.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin