Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 35 min.

Coleslaw salát

Nutriční hodnoty

  • Energie 443 kcal
  • Bílkoviny 8 g
  • P (fosfor) 126 mg
  • K (draslík) 668 mg
  • Na (sodík) 557 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
malý celer1
cibule1
větší mrkev1
menší hlávka zelí1
sůl
ocet, cukr krupice, mletý pepř
Majonéza150 g
smetana na šlehání100 ml

Jak na to

Do hluboké mísy nakrouháme zelí na tenké plátky. Zasypeme solí, důkladně promícháme a asi 20-30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Vše důkladně promícháme. Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy s prošlehanou smetanou. Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky alespoň na hodinu. Před podáváním opět dobře promícháme. Pravý Coleslaw salát podáváme ke smaženým, pečeným masům nebo i jen tak s bezlepkovým, nízkobílkovinným pečivem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin