Do 35 min.
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
malý celer | 1 |
cibule | 1 |
větší mrkev | 1 |
menší hlávka zelí | 1 |
sůl | |
ocet, cukr krupice, mletý pepř | |
Majonéza | 150 g |
smetana na šlehání | 100 ml |
Jak na to
Do hluboké mísy nakrouháme zelí na tenké plátky. Zasypeme solí, důkladně promícháme a asi 20-30 minut ručně mačkáme, aby zelí pustilo co nejvíc šťávy a zkřehlo. Tekutiny částečně slijeme. Mrkev nastrouháme nahrubo, celer najemno a cibuli nakrájíme nadrobno nebo nastrouháme. Vše důkladně promícháme. Zálivku si připravíme smícháním cukru a majonézy s prošlehanou smetanou. Suroviny na salát promícháme, dochutíme octem, pepřem a solí dle potřeby a uložíme do chladničky alespoň na hodinu. Před podáváním opět dobře promícháme. Pravý Coleslaw salát podáváme ke smaženým, pečeným masům nebo i jen tak s bezlepkovým, nízkobílkovinným pečivem.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin