Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Cuketové noky s dipem ze zakysané smetany

Nutriční hodnoty

  • Energie 424,5 kcal
  • Bílkoviny 9,2 g
  • P (fosfor) 166 mg
  • K (draslík) 304 mg
  • Na (sodík) 108 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
cukety100 g
vejce½ ks
strouhanky10 g
polohrubé mouky10 g
česneku1 stroužek
řepkového oleje25 g
zakysané smetany50 g
sůl, pepř, bylinky nebo kopr
+ dochutit dle potřeby citrónovou šťávou

Jak na to

Cuketu omyjeme, neloupeme a nastrouháme nahrubo, posolíme a přidáme ½ vejce, strouhanku, polohrubou mouku, prolisovaný česnek a vše smícháme. Lžící vykrájíme noky, které osmažíme o obou stranách dozlatova. Dip ze zakysané smetany připravíme smícháním zakysané smetany, bylinek, popř. citrónové šťávy.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin