Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Dalamánky 10 ks

Nutriční hodnoty

  • Energie 90 kcal
  • Bílkoviny 1,8 g
  • P (fosfor) 18 mg
  • K (draslík) 86 mg
  • Na (sodík) 199 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
pšeničné mouky hladké100 g
nízkobílkovinné mouky125 g
jemně strouhaných brambor80 g
čerstvého droždí15 g
vodycca 100 ml
soli3 g
kmín
mouka na vysypání plechu

Jak na to

Všechny suroviny zamícháme a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Těsto si rozdělíme na 10 stejných dílů a namočenou rukou vytvarujeme ve vodě bochánky. Pečeme je na moukou vysypaném plechu v mírně vyhřáté troubě.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin