Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Dalamánky 10 ks

Nutriční hodnoty

  • Energie 90 kcal
  • Bílkoviny 1,8 g
  • P (fosfor) 18 mg
  • K (draslík) 86 mg
  • Na (sodík) 199 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
pšeničné mouky hladké 100 g
nízkobílkovinné mouky 125 g
jemně strouhaných brambor 80 g
čerstvého droždí 15 g
vody cca 100 ml
soli 3 g
kmín
mouka na vysypání plechu

Jak na to

Všechny suroviny zamícháme a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Těsto si rozdělíme na 10 stejných dílů a namočenou rukou vytvarujeme ve vodě bochánky. Pečeme je na moukou vysypaném plechu v mírně vyhřáté troubě.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin