Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
bezlepkové mouky (např. Nutrifree per panne, Schär mouka MIX B) | 200 g |
Psyllia (vláknina k zakoupení v lékárně) | 1 lžíce |
oleje | 1 lžíce |
vody | 200 ml |
kvásek (kupovaný nebo doma připravený z droždí a cukru) | |
sůl |
Jak na to
K zadělání těsta můžeme využít domácí pekárnu, která vše zařídí za nás, nebo ruce a velkou zadělávací mísu. V ní smícháme všechny suroviny a propracujeme je do hladkého těsta. Přikryjeme plátýnkem a necháme u tepla kynout. Po zhruba 30 minutách, kdy znásobí svůj objem, těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na několik bochánků, podle toho, jak velké rohlíčky chceme péct. Rozválíme jednotlivé bochánky na trojúhelníky, ze kterých smotáme směrem od širokého konce ke špičce rohlíky. Ty přendáme na plech a necháme ještě asi čtvrt hodiny odpočinout a dokynout. Pak rohlíky nahoře potřeme vodou a pečeme v předem vyhřáté troubě asi na 200 stupňů. V průběhu pečení rohlíky ještě několikrát pokropíme vodou, aby byl jejich povrch hladký.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin