Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Dušené kysané zelí

Nutriční hodnoty

  • Energie 46 kcal
  • Bílkoviny 2 g
  • P (fosfor) 52 mg
  • K (draslík) 194 mg
  • Na (sodík) 494 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
kysané zelí400 g
velká cibule1
dochucení – sůl, kmín, ocet, cukr (sladidlo)
tuk – sádlo pro ty, co mají vysoký cholesterol, olej

Jak na to

Recept je na 4 porce. Kysané zelí překrájíme, je-li příliš kyselé, propláchneme vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přiklopíme a vaříme. V hrnci si zpěníme cibulku, ke které přidáme poloměkké zelí a dodusíme. Během dušení dochutíme. Podáváme jako přílohu k masu, kachně, kuřeti.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin