Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 45 min

Dýňová polévka 

Nutriční hodnoty

  • Energie 202,8 kcal
  • Bílkoviny 2,6 g
  • P (fosfor) 30,2 mg
  • K (draslík) 240,3 mg
  • Na (sodík) 9,8 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
dýně100 g
brambory50 g
smetana (30% tuku)20 g
máslo10 g
pepř1 g

Jak na to

Dýni a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Brambory za stálého míchání osmahneme po dobu asi 5 min na másle tak, aby nezhnědly. Přidáme nakrájenou dýni, sklenici vody a povaříme. Když je zelenina měkká, polévku rozmixujeme, přidáme smetanu a pepř a sůl podle chuti. 

DIETA při chronickém onemocnění ledvin