Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 60 min

Dýňové rizoto

Nutriční hodnoty

  • Energie 538 kcal
  • Bílkoviny 15 g
  • P (fosfor) 331 mg
  • K (draslík) 552 mg
  • Na (sodík) 238 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
másla70 g
cibule najemno nakrájená1
dýně asi ve velikosti 1 kg – oloupat a nakrájet1
rýže300 g
suchého bílého vína250 ml
kuřecí vývar (připravený doma)1,5 l
strouhaný parmazán100 g
mascarpone120 g
sůl, pepř

Jak na to

Recept je na 6 porcí. V pánvi rozehřejte máslo, přihoďte cibuli a nechte ji 5 minut měknout. Do takto připraveného základu, přidejte dýni a opečte 10 minut. Pak přidejte rýži a víno a míchejte 2–3 minuty tak, aby se část vína odpařila. Postupně přilévejte vývar, míchejte a vařte 25–30 minut, dokud není rýže uvařená al dente (na skus). Vmíchejte parmazán, osolte a opepřete a ozdobte mascarpone.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin