Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Dýňové špagety se slaninou, sýrem, pažitkou

Nutriční hodnoty

  • Energie 339 kcal
  • Bílkoviny 12 g
  • P (fosfor) 275 mg
  • K (draslík) 1055 mg
  • Na (sodík) 588 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
anglické slaniny – nakrájené na malé kousky100 g
másla60 g
cukru krystal – ideální hnědý1 lžíce
sůl, pepř
upečená špagetová dýně1
nastrouhaného tvrdého kvalitního sýra – např. čedaru, ementálu100 g
petržel

Jak na to

V pánvi opečte slaninu do křupava a děrovanou sběračkou přeneste na papírové utěrky. Ve stejné pánvi rozehřejte vypečený tuk a vmíchejte máslo, podle chuti oslaďte (není nutné), osolte, opepřete. Přidejte dýňové špagety, promíchejte a prohřejte. Odstavte, vmíchejte sýr. Posypte slaninou, petrželí a podávejte.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin