Do 30 min
Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
máslové dýně – oloupané a nakrájené na drobné kostičky | 500 g |
oleje | 1 lžíce |
cibule | 1 |
stroužek česneku | |
strouhanky z bílého pečiva nebo bezlepkové pečiva | 80 g |
cizrnové mouky | 1 polévková lžíce |
sl. papriky | ½ kávové lžičky |
sůl, pepř | |
Omáčka: | |
dijonské hořčice | 3 lžíce |
javorového sirupu | 2 lžíce |
omáčky sriracha (chilli máčky) nebo podle chuti | 3 lžičky |
Jak na to
Recept je na 4 porce. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Dýni promíchejte s 1 lžící oleje a rovnoměrně rozetřete na plech. Pečte, aby změkla natolik, že do ní pohodlně zapíchnete vidličku, trvá to asi 12–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Upečenou dýni vložte do robotu spolu s cibulí, česnekem, strouhankou, cizrnovou moukou, paprikou, solí a pepřem a zpracujte na hmotu Z hmoty vytvarujte asi 3–4 cm dlouhé válečky. Opékejte na oleji dohněda, asi 4 minuty každou stranu. Podávejte s omáčkou. Omáčka: Všechny přísady smíchejte a podle uvážení dochuťte.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin