Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 30 min

Dýňové špalíčky s javorovou hořčicí

Nutriční hodnoty

  • Energie 316 kcal
  • Bílkoviny 7 g
  • P (fosfor) 185 mg
  • K (draslík) 836 mg
  • Na (sodík) 830 mg

Co budete potřebovat

SUROVINA MNOŽSTVÍ
máslové dýně – oloupané a nakrájené na drobné kostičky 500 g
oleje 1 lžíce
cibule 1
stroužek česneku
strouhanky z bílého pečiva nebo bezlepkové pečiva 80 g
cizrnové mouky 1 polévková lžíce
sl. papriky ½ kávové lžičky
sůl, pepř
Omáčka:
dijonské hořčice 3 lžíce
javorového sirupu 2 lžíce
omáčky sriracha (chilli máčky) nebo podle chuti 3 lžičky

Jak na to

Recept je na 4 porce. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Dýni promíchejte s 1 lžící oleje a rovnoměrně rozetřete na plech. Pečte, aby změkla natolik, že do ní pohodlně zapíchnete vidličku, trvá to asi 12–15 minut. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Upečenou dýni vložte do robotu spolu s cibulí, česnekem, strouhankou, cizrnovou moukou, paprikou, solí a pepřem a zpracujte na hmotu Z hmoty vytvarujte asi 3–4 cm dlouhé válečky. Opékejte na oleji dohněda, asi 4 minuty každou stranu. Podávejte s omáčkou. Omáčka: Všechny přísady smíchejte a podle uvážení dochuťte.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin