Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 15 min

Farmářské kari

Nutriční hodnoty

  • Energie 245,6 kcal
  • Bílkoviny 5,8 g
  • P (fosfor) 157,4 mg
  • K (draslík) 1076 mg
  • Na (sodík) 216 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
střední lilek1
1 cibule + 2 stroužky česneku (nasekané najemno)
oleje, nejlépe olivový4 lžíce
hrsti květáku2
hrsti brokolice4
kokosového mléka – prodávají v každých potravinách2 hrnky
sladké chilli omáčky5 pol. lžic
Koření: 1 lžíce koriandru, 1 lžíce kari, pepř, sůl

Jak na to

Pokrájejte najemno cibuli, květák a brokolici na velikost sousta a povařte v menším množství vody tak, aby zelenina byla křehká. Zbylou vodu vylijte. Lilek nakrájený na kostičky posolte a nechte 15-20 minut vypotit, pak ho propláchněte, osušte a osmahněte na rozehřátém oleji a opečte. K opečenému lilku přidejte kokosové mléko, česnek, kari, koriandr + měkkou zeleninu, znovu prohřejte a dochuťte. Kari by mělo zůstat tekuté a trochu lepkavé. Podáváme s rýží, bezlepkovým pečivem, nebo chlebem.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin