Do 15 min

Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
střední lilek | 1 |
1 cibule + 2 stroužky česneku (nasekané najemno) | |
oleje, nejlépe olivový | 4 lžíce |
hrsti květáku | 2 |
hrsti brokolice | 4 |
kokosového mléka – prodávají v každých potravinách | 2 hrnky |
sladké chilli omáčky | 5 pol. lžic |
Koření: 1 lžíce koriandru, 1 lžíce kari, pepř, sůl |
Jak na to
Pokrájejte najemno cibuli, květák a brokolici na velikost sousta a povařte v menším množství vody tak, aby zelenina byla křehká. Zbylou vodu vylijte. Lilek nakrájený na kostičky posolte a nechte 15-20 minut vypotit, pak ho propláchněte, osušte a osmahněte na rozehřátém oleji a opečte. K opečenému lilku přidejte kokosové mléko, česnek, kari, koriandr + měkkou zeleninu, znovu prohřejte a dochuťte. Kari by mělo zůstat tekuté a trochu lepkavé. Podáváme s rýží, bezlepkovým pečivem, nebo chlebem.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin