Co budete potřebovat
SUROVINA | MNOŽSTVÍ |
---|---|
cukru | 185 g |
polotučného mléka | 350 ml |
vejce | 3 (160 g) |
Jak na to
K tomuto receptu budeme potřebovat 5 keramických misek (stejné jako na créme brulée, průměr 9 cm). V kastrůlku na velmi mírném ohni necháme zkaramelizovat 125 g cukru. Karamelizujeme pomalu, cukr nesmí příliš zhnědnout. Tekutý karamel po lžících přelijeme na dno misek. Musíme pracovat rychle, karamel bude chladnout a tuhnout, proto dáme do každé misky vždy rychle rovnou 3 lžíce karamelu. Mléko zahřejeme v kastrůlku spolu s 60 g cukru. V míse si vedle rozšleháme vejce a přidáme k nim čtvrtinu vlažného mléka. Zbytek mléka přivedeme k varu a rovněž zašleháme do vaječné směsi. Tuto směs pak nalijeme do misek, cca 1cm pod okraj. Misky přendáme do pekáčku a zalijeme do tří čtvrtin jejich výšky vroucí vodou. Dáme na hodinu péct do předehřáté trouby na 150°C. Hotový créme caramel necháme vychladnout, nožem obkroužíme okraje a vyklopíme na talířek. Přelijeme zbylým tekutým karamelem z misky.
DIETA při chronickém onemocnění ledvin