Informační ledvina

Nalaďte se
Recepty

Do 40 min

Francouzský cibulový dip

Nutriční hodnoty

  • Energie 81 kcal
  • Bílkoviny 1 g
  • P (fosfor) 30,8 mg
  • K (draslík) 105,6 mg
  • Na (sodík) 9,3 mg

Co budete potřebovat

SUROVINAMNOŽSTVÍ
najemno nasekané cibule4 šálky
olivového oleje1 lžíce
vinného octa2 lžíce
zakysané smetany1 šálek
bílého jogurtu1/3 šálku
sušené cibule (nemusí být)2 lžičky
sůl
šálek hovězího vývaru

Jak na to

1. Usmažíme cibuli dohněda. 2. Do základu přidáme vývar a cibuli dusíme, dokud se vývar téměř neodpaří. 3. K cibuli přidáme vinný ocet. Vaříme další 2 minuty, dokud se ocet neodpaří. Poté cibuli odstavíme a necháme zcela vychladnout. 4. Ve větší míse smícháme zakysanou smetanu s jogurtem a přidáme vychladlou cibuli. Podle chuti osolíme a důkladně promícháme, aby se chutě promísily. Pokud vám vadí struktura dipu s kousky cibule, je možné jej rozmixovat dohladka. 5. Dip servírujeme v misce s opečenou bagetou nakrájenou na kolečka.

DIETA při chronickém onemocnění ledvin